Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Old School vs new school

Αρχέγονη κόντρα.Όσο περνάν τα χρόνια,εξελίσσεται.Οι παλαίουρες εναντίον των νιούφηδων.Σε όλα τα μουσικά κινήματα υπήρξε και θα υπάρχει αυτή η κόντρα.
Σιχαίνομαι κάργα τους "παλιούς" και την κωλογαμημένη νοοτροπία "τίποτα καλό δεν βγαίνει σήμερα,ο τελευταίος καλός δίσκος ήταν το Rocket to Russia" και άλλες τέτοιες μαλακίες που πετάνε συνεχώς.Μου την δίνει απίστευτα η νοοτροπία "ότι ήταν 80ς ήταν και καλό,άλλες αγνές εποχές τότε,και είμασταν πιο τρου και αγνοί από εσάς κωλόπαιδα".Αυτό που δεν λένε όμως για τότε είναι ότι τότε ήταν μόδα να είσαι χουλιγκάνι,και να ακούς ότι πιό αλητικο υπήρχε για να το παίζεις αγριάδα στα κοριτσόπουλα.
Οι περισσότερες μπάντες που ακούω και γουστάρω προέρχονται από εκείνη την εποχή,τα τέλη 70ς εως τέλη 80ς.Σιγουρα,ο ρυθμός με τον οποίο βγαίνουν οι νέες κυκλοφορίες ειναι καταιγιστικός,και υπάρχει πολυ περισσότερη σαβούρα από τότε,αλλά και εξαιρετικές κυκλοφορίες (Goodnight Loving,The Marked Men,Government Warning είναι μπάντες που χαρακτηριστικά,εχουν βγάλει τρελές δισκάρες).Γενικά,τα γούστα μου είναι old school,αλλά δεν απαξιώνω την συγχρονη σκηνή.Και προτιμώ χίλιες φορές καυλώμενα πιτσιρίκια να γουστάρουν τρελά τους Fucked Up παρα γεροκατάδικους να μου πρήζουν τα αρχίδια με "την τελευταία αληθινή μπάντα" πχ τους The Jam(που τους γουστάρω,χωρις παρεξήγηση.

Εκτιμώ απίστευτα άτομα όπως ο Al Quint,που ακόμα και σε αυτήν την ηλικία (48 ετών),ακούει με πάθος Parlamentarisk Sodomi αλλά και Buzzcocks,Νegazione αλλά και The Okmoniks.Νο school is the good school. :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.