Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Record buyers are not suckers.




Παραφράζοντας τον τίτλο του δίσκου των Poison Idea (Record collectors are pretentious assholes),θα μιλήσουμε για την αγορά δίσκων και το downloading γενικώς.
Το downloading δεν είναι κατακριτέο.Εξάλλου,είναι καλύτερα σίγουρα να ακούς έναν δίσκο πριν τον αγοράσεις-δεν λέει να πέφτεις σε φόλες πλέον καθόλου,δεν μας παίρνει και οικονομικά...
Αλλά,
Αν το downloading γίνει αυτοσκοπός,και όχι μέσο προώθησης μουσικής (με σκοπό την μελλοντική αγορά) τότε έχουμε πρόβλημα.Και το πρόβλημα αυτό βρίσκεται στην D.I.Y σκηνή και όχι στο mainstream.
Δεν μου καίγεται καρφί για τους κάθε βλάκες Killswitch Engage και τους κάθε παπάρες Dropkick Murphys-αυτοί έχουν τις πάμπολες πωλήσεις τους και δεν τους καίγεται καρφάκι για το αν 100.000 άτομα κατεβάσουν τους δίσκους τους και δεν τους αγοράσουν καν.
Η D.I.Y σκηνή όμως?Μπάντες που τυπώνουν με στερήσεις 1000 κόπιες αυτοχρηματοδοτούμενες και βλέπουν τις 700 να κάθονται (και αυτό ενώ είναι και καλές μπάντες ταυτόχρονα),distro να κλείνουν το ένα μετά το άλλο (παρά τις πολυ χαμηλές τιμές που έχουν,βλέπε Sound Idea Distribution),δισκάδικα εξειδικευμένα  (και όχι σούπερ μάρκετ φάση Μετρόπολις) να βαράνε διάλυση επειδή πλέον όλοι προτιμούν να κατεβάσουν και όχι να στηρίξουν.
Σύμφωνοι,δεν υπάρχουν λεφτά.Για δίσκους όχι,αλλά για μπύρες,μπάφους,ρουχαλάκια υπάρχουν πάντα ε?Το punk και το hardcore είναι τόσο σημαντικά και έχουν διατηρηθεί μέσα στο πέρασμα των ετών,γιατί είχαν απλά ένα σπουδαίο χαρακτηριστικο:Κάθε μέλος της σκηνής έπαιρνε αλλά και έδινε μέσα στην σκηνή,από αυτήν και για αυτήν.Αυτό το πράγμα τείνει να εκλείψει,μιάς και πλέον αντιμετωπίζονται σαν ευκαιριακές πουτάνες.Κάνει ο καθένας την πλάκα του,δεν στηρίζει,δεν δίνει αγάπη,και μόνο παίρνει:εμφάνιση,μαγκειά,πόζα,"εναλλακτική" ιδεολογία.
Έτσι λοιπόν κανένας σχεδόν στην ελλάδα δεν αγοράζει δίσκους και δεν στηρίζει,γιατι πολύ απλά το τσάμπα είναι τρόπος ζωής.Κόψε ρε μάγκα και δώσε 10-15ε τον μήνα σε κάτι που αγαπάς.Δεν είναι τόσο ακριβοί οι δίσκοι.
Και για του λόγου το αληθές,οι κάτοικοι Θεσσαλονίκης (και όχι μόνο) μπορούν να τσεκάρουν το παρακάτω εξαιρετικό δισκάδικο που βρίσκεται στην Ροτόντα.Τιμές εξαιρετικές (τίποτα δεν ξεπερνάει τα 17ε),και το παλικάρι που το έχει το δουλεύει πραγματικά με μεράκι.Έλα,μην είσαι τσίπης!Αν λες ότι γουστάρεις punk και hardcore (και όχι μόνο),επισκέψου το...

http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100001630704656

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.